Algemeen Dagblad
STEM & WIN!

Het kan zijn dat je als stemmer vragen hebt over de verkiezing of over het stemmen zelf. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen dan vind je onderaan het contactadres van de organisatie zodat je jouw vraag kunt stellen.

 

1. Hoe kan ik zien wie er genomineerd zijn?
Kijk in het overzicht van de genomineerden. Bij het uitbrengen van een stem selecteer je jouw favoriet en breng je een stem uit.

 

2. Mijn favoriete uitje staat er nog niet tussen. Hoe meld ik die aan? 
Staat jouw favoriet nog niet in de lijst van genomineerden dan kan je die bij het uitbrengen van je stem direct aanmelden. Je hoeft dus niet eerst te nomineren om later op dat uitje te kunnen stemmen. Met het uitbrengen van je stem zorg je er meteen voor dat jouw favoriete uitje wordt genomineerd. De organisatie neemt dan ook contact op het betreffende uitje om ze te informeren over de nominatie.

 

3. Wie mogen er genomineerd worden?
Een uitje moet behoren tot 1 van de 8 categorieën en is een vaste fysieke locatie binnen Nederland die gratis of tegen betaling toegankelijk is. De organisatie beoordeelt of een uitje wordt toegelaten tot de verkiezing.

 

4. Wanneer ik mijn postcode invoer tijdens het stemproces, krijg ik de melding dat de postcode ongeldig is.
Nieuwe postcodes worden soms nog niet herkend.

 

5. Ik woon in het buitenland en wil graag mijn stem uitbrengen, maar mijn postcode wordt niet geaccepteerd.
Buitenlandse postcodes worden niet geaccepteerd, omdat dit een verkiezing is voor mensen die in Nederland woonachtig zijn. 

 

6. Ik ontvang geen bevestiging van mijn stem per e-mail.
Controleer eerst of de bevestiging in de ongewenste berichten / spambox terecht is gekomen. Is dit niet het geval, dan kan je via deze link opnieuw een bevestiging aanvragen. 

 

7. Hoe kan ik zien hoeveel stemmen mijn favoriete uitje heeft ontvangen?
Een aantal maal wordt er een tussenstand gepubliceerd. Deze tussenstanden kan je zien op de pagina Tussenstand. Tussen de momenten van publicatie van de tussenstand in, is het niet mogelijk om te zien hoe vaak er op jouw favoriete uitje is gestemd.

 

8. Mijn email adres wordt niet herkend, kan ik nu wel stemmen?
Het systeem ziet sommige domeinen waaronder @inbox.com als oneigenlijke e-mailadressen ook wel 'wegwerp e-mailadressen' genoemd. De herkomst en echtheid van dergelijke e-mailadressen kan niet worden geverifieerd en dus kan er helaas niet mee gestemd worden.

 

9. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan vanaf 18 februari tot en met 31 maart 2017 gestemd worden.

 

10. Hoe worden de winnaars bepaald?
Bij het uitbrengen van een stem worden meerdere rapportcijfers gegeven. De beste uitjes van Nederland zijn verdeeld over 8 categorieën en per categorie is er in iedere provincie een winnaar. De winnaar per provincie, per categorie is het uitje dat binnen de top 5 op basis van het aantal stemmen de hoogste rapportcijfers heeft ontvangen. Kortom, als genomineerde moet je binnen de categorie op basis van het aantal stemmen in de top 5 van de provincie eindigen en vervolgens van de top 5 de hoogste rapportcijfers hebben. 

Uit alle provinciewinnaars binnen een categorie wordt op dezelfde manier de landelijke winnaar gekozen. Dus van de 12 provinciewinnaars wordt op basis van het aantal stemmen een top 5 gemaakt en binnen die top 5 wint degene met de hoogste rapportcijfers. 

 

Staat jouw vraag hierboven niet vermeld, stel die dan via info[@]beste-uitje.nl.

© 2017 De Persgroep. Powered by Vote Company. Alle rechten voorbehouden.

Volg ons

© 2017 De Persgroep. Powered by Vote Company. Alle rechten voorbehouden.